Teslini putevi

Dragi poštovaoci lika i dela Nikole Tesle, Teslina Naučna Fondacija iz Filadelfije posle dugogodišnjeg istraživanja završava skript za film i priprema aplikaciju za pametne telefone, kao i monografiju ‘Teslinim putem kroz SAD i Kanadu’. Naš cilj je da u svakom gradu gde je Tesla živeo i radio nađemo bar po jednu organizaciju ili individuu sa kojim bi mogli da uspostavimo saradnju za zajednički veliki projekt ‘PUTEVIMA TESLE KROZ SAD I KANADU’.

U Srbiji postoji klaster ‘Putevima Tesle’ ( https://teslaways.rs/) koja je okupila veliki broj organizacija po Evropi gde je Tesla živeo i radio kao i institucije koje se bave Teslom. Saradnja naših organizacija i zajednička promocija Tesle i njegovog dela je od izuzetnog značaja za sve nas i i važno je da svi uzmemo učešće i budemo deo tog velikog projekta.

Naša konferencija koju ćemo održati 11 januara 2010 u Hotelu Njujorker jednim delom će biti posvećena ovoj temi, pa vas molimo da pošaljete vaše prijave najkasnije do 15. oktobra.

Za učešće na konferenciji, potrebno je da se pošalje opis vaše organizacije i vašeg rada, dešavanja vezana za Teslu u vašem mestu, šta sve postoji sada u tom mestu i koji su planovi za budućnost.

Susret svih predstavnika će biti u Beogradu 10. jula 2020 i za sve vas koji niste u mogućnosti da prisustvujete moći ćete da se uključite preko video linka.

Naša filmska ekipa će obići sva značajna mesta i snimiti reportaže, pa vas molim da budete što precizniji u vašim materijalima, sa što više dokumentacije i fotografija.

Za sve dalje informacije pišite na

NikolaLonchar@TeslaScienceFoundation.org

Putevima Tesle kroz SAD i Kanadu

Nikola Lončar

Predsednik/Osnivač

Teslina Naučna Fondacija

Skype:Nikola.Loncar32

Telefon: 484 955 0545

About the author: Teslina naučna fondacija Srbija