KNJIGA TESLA: DUHOVNI LIK, autora prezvitera Olivera Subotića, sveštenika Srpske Pravoslavne Crkve

Dragi poštovaoci lika i dela Nikole Tesle,

želim ovom prilikom da Vam uputim 

VAŽNO OBAVEŠTENJE:

Na stotine knjiga o Tesli je izdato do danas. Veliki broj njih se svodio uglavnom na prepisivanje i modifikovanje prethodnih izdanja, a često su se u njima pojavljivali i netačni podaci. Time se Nikoli Tesli praktično nanosila šteta i veća korist bi bila da neke od tih knjiga nisu ni objavljene.

Veliko interesovanje u novije vreme vlada za temu duhovnogživota Nikole Tesle.

Napokon, slobodno mogu reći da je iz štampe izašla prva naučna studija, a ne tek knjiga o o toj temi.

U knjizi TESLA: DUHOVNI LIK, autora prezvitera Olivera Subotića, sveštenika Srpske Pravoslavne Crkve, obuhvaćeno je sve što sam lično godinama tražio i nigde nisam uspeo da pronađem. Pored toga, spisak korišćenih referenci na kraju te knjige je prava riznica informacija za dalja istraživanja. 

Trenutno se ova knjiga može kupiti u Muzeju Nikole Tesle u Beogradu (koji je koizdavač) i u prodavnici Bogoslovskog fakulteta koja se nalazi preko puta Srpske Patrijaršije. U narednih desetak dana će biti postavljena i nameska webstrana sa koje će knjiga moći da se poruči online, o čemu ćemo blagovremeno postaviti obaveštenje na našim društvenim mrežama. 

Teslina Naučna Fondacija godinama dodeljuje medalju i reljefe pod nazivom Tesla Spirit Awards. Ova knjiga i njen autor definitivno zaslužuju priznanje velikog reljefa Tesla Spirit Awards.

U toku je prevod knjige na engleski jezik. Prema sadašnjim procenama, očekuje se da englesko izdanje knjige izadje iz štampe do kraja godine, tako da se može planirati njena promociju u Njujorku 15. januara 2022.

Nikola Lonchar/Никола Лончар
President / Founder
Tesla Science Foundation

Phone: 484 955 0545

About the author: Teslina naučna fondacija Srbija